חדשות  הדפס

קנדידה ותינוקות
תינוקות כמו כל אדם מבוגר עלולים לסבול מבעיית קנדידה שעללה לגרום לנזק מלבד תופעות הלוואי שנלוות אליה כגון חוסר שקט, בכי מרובה, חוסר תאבון, פליטה מרובה מהפה גם שלא בעת האכילה, בעיות מעיים ויציאות מרובות ועוד

קנדידה ותינוקות


תינוקות כמו כל אדם מבוגר עלולים לסבול מבעיית קנדידה שעללה לגרום לנזק מלבד תופעות הלוואי שנלוות אליה כגון חוסר שקט, בכי מרובה, חוסר תאבון, פליטה מרובה מהפה גם שלא בעת האכילה, בעיות מעיים ויציאות מרובות ועוד....


הקנדידה הינה התפרצות זיהומית בגוף האדם של פטריה שקשה - אבל אפשר למגר אותה, אם מתחילים לטפל בה בכמה רבדים הכוללים תזונה נכונה, הימנעות ממזון מעובד, היגיינה, נטילת תרופות ועוד.

ככלל תינוקות עלולים לסבול מקנדידה בכל מיני אופנים כגון קנדידה בלשון, במעי, על פני העור, בציפורניים,באיבר חיצוני כגון פי הטבעת, וכבר היו דיווחים על פטריית קנדידה שהתיישבה לה בחלל אף של תינוק. רוב הסיכוי להתפרצות הקנדידה הינה במעי התינוקות משום שפלורת המעיים של התינוקות עדיין בהתפתחות, והסיכון לקבל פטריה בלשון, גבוה במיוחד.
אמהות שהיו בשלבי הריון ונעו על פני מכונים רבים והגיעו לכל מיני מקומות לבדיקות, נאלצו מן הסתם להשתמש בשירותים ציבוריים ולא תמיד ההיגיינה היא שאיפיינה שירותים ציבוריים אלו. בדרך כלל שירותים ציבוריים משרתים המוני אנשים וחלקם עלולים שלא בידיעתם להפיץ לא מעט זיהומים, חיידקים ופטריות שמר. אגב זה המקום לציין שהקנדידה אינה חיידק - הקנדידה היא פטריה. זהו. כאמור תינוקות עלולים להדבק מהאמא, או להיפך. התינוק עלול להדביק את האמא בעת הנקה או מגע אחר בהפרשות רוק וכדומה.



תינוקות שנדבקו בפטריית קנדידה נוטים לפלוט מזון , מעוכל בחלקו לעיתים. גם רפלקס ההקאה מוגבר יותר אצל תינוק שיש לו קנדידה במערכת העיכול.


בנוסף יציאות מרובות ולא שיגרתיות של יציאות רכות עד כדי יציאה מימית עם רירית שקופה ולא שכיחה.
. כדי למגר קנדידה - גם בקרב תינוק - נדרשים המטופלים לדיאטה קפדנית של מזון, הימנעות כאמור מלא מעט סוגי מזון מעובד וגם מזון יומיומי שכיח שעלול להגביר את הקנדידה. נטילת התרופה בהתאם להנחיות רופא, ואף יש לוודא ולבדוק עם הרופא כי האנטיביוטיקה שאתם אולי נוטלים - לא תועיל להחלמה.  הרבה מאוד התנהגויות של אכילת מזונות מזיקים שמעוררים את הקנדידה לפרוח ולהתפתח בייתר שאת - אינה מומלצת ויש להישמר ולהתחיל בדיאטה מבוקרת ומתאימה לפי הנחיות מטפל/ת.
 
פטריית קנדידה שהתפרצה על פני הלשון של התינוק מסוגלת לפלוש  לשקדים ללוע ועד לושט ולגרום לדלקות ונסיגת חניכיים.
לפעמים רואים נקודות לבנות ולפעמים רק שכבה לבנה, כמו קרום שלא יורד.


בדיקת קנדידה


בכדי להיות בטוחים כי התינוק לוקה בקנדידה ולא בחולי אחר, יש לבצע בדיקת קנדידה.


נוטים לדגום משטח לשון כדי להיות בטוחים שזהו זיהום פטרייתי, בהמשך אפשר לקבוע מה רמת וסוג הפטריה.
בדיקת מעיים מבצעים אם ישנו חשד לקנדידה בחלל הםה ו/או בלשון.


ישנם בדיקות קנדידה שמבוצעות בעזרת שימוש בדגימות דם, וישנן כאלו שמבוצעות במעבדות עם משטח בצלוחית פטרי. כך או אחרת צריך גם למדוד את דרגת הזיהום ואת שלב התפתחות הפטריה. רק בהתאם לכך ניתן לקבוע את  הטיפול המתאים בליווי התרופות.


יש שיאמרו כי קנדידה היא סימפטום לאורח חיים לא בריא או לא תקין מבחינה בריאותית ותזונתית. .


מאמר מערכת אתר תינוקות




2010-08-15